top of page

Cinsiyet Açıklama Partisi (Gender Reveal Party)


Ülkemizde neredeyse gelenekselleşen Baby Shower Partilerininin ardından, yepyeni bir parti teması girdi hayatımıza: Gender Reveal Party yani Cinsiyet Açıklama Partisi!

Amerikalı anne ve baba adaylarının yeni trendi olan bu partinin amacı bebeğinizin cinsiyetini soğuk bir doktor odasında değil de sevdiklerinizle birlikte öğrenip, sevincinizi paylaşmak. Baby Shower Partisi gibi hamileliğinizin son dönemlerine denk gelmediği için parti hazırlıklarını kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle doktorunuzdan bebeğinizin cinsiyetini bir zarf içinde vermesini ve sizle paylaşmamasını isteyin. Dilerseniz bu zarfı ağzı sıkı bir yakınınızla paylaşıp, sizin adınıza tüm işleri halletmesini de isteyebilirsiniz. Gelelim parti detaylarına...

Parti Ortamı hem kız hem de erkek bebeğe uygun olacak şekilde pembe & mavi hazırlanıyor. Ancak dilerseniz mint yeşili & somon, lacivert & kırmızı gibi farklı renkleri de tercih edebilirsiniz. He or she, little man or little miss, boy or girl yazan ürünler parti malzemeleri satan dükkanlarda yerlerini almış bile!



Eğlence başladığında, bebeğin cinsiyetine kız diyenler bi takımda, erkek diyenler ise diğer takımda yer alarak oyunlar oynayabilirsiniz. Baby Shower Oyunlarımız bu konuda size referans olabilir.  Tarafların belli olması için minik birer rozet ya da yaka kartı partinize şıklık katacaktır. Oyunların sonunda yalnız kazanan takım hediyeleri kapıyor.

Gelelim bir partinin olmazsa olmazına: Pasta! Bir organizasyon şirketiyle anlaştıysanız ya da bir yakınınızdan destek alıyorsanız işiniz oldukça kolay. Ancak heyecanınızı pekiştirmek için partiyi kendiniz düzenliyorsanız, her türlü imadan ve mimikten kaçının. Zarfı açan kişiler dayanamayıp açık verebilirler :) Pastacınıza zarfı verip, pastanın üzerini beyaz, içini de cinsiyete göre pembe ya da mavi yapmasını isteyin. Tabi temaya uygun olarak pastanın üzeri iki renk de olabilir.

Ve merakla beklediğiniz ana geldi sıra! Cinsiyeti açıklama ile ilgili yurtdışında en yaygın olan birkaç fikir paylaşacağım sizle. Ancak tarzınıza, hobilerinize ya da zevkinize göre çeşitlendirmek mümkün tabiki. Tatlı haberi pastanın ilk dilimi ile alabilirsiniz :)

Kocaman bir kutunun içinden çıkan balonlarla birlikte mutluluktan uçabilirsiniz:) 



Pinyata da seçeneklerden biri. Benzer bir fikir olarak; içi konfetti ve balonlarla dolu bir kutuyu tavana asabilirsiniz.

Belki de siyah ya da altın rengi bir balonu patlatabilirsiniz.


Bazı çiftler bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra, haberi sevdiklerine duyurmak için cinsiyet partisinin konseptine sadık kalarak organize oluyorlar. Tek fark cinsiyeti önceden öğrenen anne ve baba adayının, haberi sevdikleriyle aynı anda paylaşması.

İnişli çıkışlı geçen 9 aylık serüveni rahat ve mutlu geçirmek için güzel bir alternatif olabilir. Hem partiler eğlenmek içinse, istediğiniz gibi hazırlanıp, gönlünüzce eğlenebilirsiniz! :) 

Böyle bir partiye davetliyseniz Unisex Hediye Kitlerimizi  tercih edebilirsiniz. Bir sonraki aşama için  Baby Shower Oyun Kitimizi de mutlaka inceleyin :)


Kommentit


bottom of page